اما متاسفانه در معماري امروزي، شيشه رنگي تقريبا بدون استفاده مانده اند و در كمتر پروژه اي از آنها استفاده مي شود. اين در حالي ست كه استفاده از شيشه هاي رنگي علاوه بر زيبايي، اثرات روانشناختي قابل ملاحظه اي هم دارند. در اين زمينه مي توان يكي از شاه نشين هاي خانه طباطبايي ها در كاشان را مثال زد كه استفاده از شيشه هاي رنگي در پنجره باعث شده است كه در بازه هاي متفاوت و با تغيير زاويه خورشيد يكي از رنگ هاي پنجره، رنگ غالب اتاق باشد.
به عنوان مثال در هنگام ظهر رنگ غالب قرمز است كه سبب افزايش اشتها مي شود. در بعد از ظهر رنگ بنفش غالب مي شود كه سبب فراري دادن حشرات از اتاق ميشود (به علت اينكه حشرات چشم مركب دارند) و بدين ترتيب حشرات مانع استراحت بعد از ظهر ساكنين نمي شدند. از ديگر نتايج مثبت شيشه هاي رنگي مي توان به ايجاد احساس آرامش و رفع تنش هاي محيطي اشاره كرد.
امروزه با پيشرفت تكنولوژي علاوه بر طرح هاي سنتي، مي توان به شكلهاي ديگري نيز از شيشه هاي رنگي استفاده كرد. به عنوان نمونه دو تصوير را انتخاب كرده ايم. تصوير اول، يكي از پروژه هاي بازسازي داخلي گروه فازكو در مشهد را نشان مي دهد كه درب فيلتر ورودي خانه به همان صورتي كه در سي سال قبل متداول بوده است ساخته شده است. در شكل دوم شما سه شكل استفاده از شيشه هاي رنگي با استفاده از تكنولوژِي روز را مي بينيد كه به پنجره هاي خارجي يك ساختمان محدود نمي شوند و موارد استفاده ي گسترده تري دارند.
:: بازدید از این مطلب : 312
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0